Pierre Anckaert & Stefan Bracaval | Duo

Pierre Anckaert & Stefan Bracaval | Duo

Pianist en componist Pierre Anckaert (°1980) studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Tijdens zijn verblijf in Havana in 2003 specialiseert hij zich in afro-cubaanse muziek. In 2007 ontvangt hij de eerste prijs tijdens de Jazz Hoeilaart International Contest en de SABAM Artistic Promotion Prize.

Datzelfde jaar neemt Pierre samen met bassist Hendrik Vanattenhoven en drummer David Barker zijn eerste trio-album “Candide” op. Er volgen een reeks optredens van het Pierre Anckaert Trio in Brussel, Spanje en Portugal. In 2009 gaat Pierre Anckaerts “Suite epicée” in première tijdens het Festival van Vlaanderen, samen met het Brussels Chamber Orchestra. Hierop volgen de opname van zijn tweede album "Strings Attached, Pierre Anckaert Quintet & Brussels Chamber Orchestra" en een tournee van 20 concerten in België en de Verenigde Staten.

Twee jaar later verschijnt de opname van het elektronische jazz-project “74 Miles Away” met Monkey Robot bij het Duitse label ‘Melting Pot Music’. Intussen neemt Pierre ook zijn vierde album "Union Match” op, samen met het Tom Van Dyck 4-tet.

 

Stefan Bracaval (°1967) studeerde af als klassieke fluitist aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Gefascineerd door de vrijheid en creativiteit van de improvisatie, zette hij zijn queeste verder in de jazzmuziek. Daarnaast verkende hij andere muzikale horizonten in de wereld-, pop- en filmmuziek, en het muziektheater. Verder vindt hij plezier in het lesgeven en bracht hij al verschillen pedagogische werken uit.

Als sideman speelde Stefan in de groep van Karl van Deun en Stephane Martini ‘Papagaio’, en trad hij op met Barre Phillips, Deborah Brown, Charles Loos, Chris Joris, Garrett List, Bert Joris en het Brussels Jazz Orchestra. Hij deeld ook het podium met José Toral, Amparo Cortés en grootheden uit de popscène als Raymond Van het Groenewoud, dEUS, Hooverphonic en Jo Lemaire.

Tegenwoordig speelt Stefan regelmatig samen met Multitude, het Anne Wolf Woorden Trio, het Bruno Vansina Orchestra en Jan Van Moer. Samen met pianist Pierre Anckaert – met wie hij voordien al samenwerkte – bracht hij onlangs de cd “Woodworks” uit. Beluister het volledige album.

Programma's

 • Woodworks

  Pierre Anckaert en Stefan Bracaval werkten de voorbije jaren al samen aan de projecten “Strings Attached” en “74 Miles Away”. Met “Woodworks” keren ze terug naar de essentie: een fluit en een piano, that’s it. Woodworks neemt je mee naar ongerepte muzikale oorden waar de verschillen tussen klassiek, jazz en wereldmuziek vervagen.

  Their music conceals the finest emotions within a disciplined architecture
  (Chris Joris)

  Woodworks makes you dream, think and travel across borders. Honestly and deep. 
  (Jorge Pardo, fluitist Paco de Lucia & Chick Corea)