Pierre Anckaert | Jazz Piano

Pierre Anckaert | Jazz Piano

Pianist en componist Pierre Anckaert (°1980) studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Tijdens zijn verblijf in Havana in 2003 specialiseert hij zich in afro-cubaanse muziek. In 2007 ontvangt hij de eerste prijs tijdens de Jazz Hoeilaart International Contest en de SABAM Artistic Promotion Prize.

Datzelfde jaar neemt Pierre samen met bassist Hendrik Vanattenhoven en drummer David Barker zijn eerste trio-album “Candide” op. Er volgen een reeks optredens van het Pierre Anckaert Trio in Brussel, Spanje en Portugal. In 2009 gaat Pierre Anckaerts “Suite epicée” in première tijdens het Festival van Vlaanderen, samen met het Brussels Chamber Orchestra. Hierop volgen de opname van zijn tweede album "Strings Attached, Pierre Anckaert Quintet & Brussels Chamber Orchestra" en een tournee van 20 concerten in België en de Verenigde Staten.

Twee jaar later verschijnt de opname van het elektronische jazz-project “74 Miles Away” met Monkey Robot bij het Duitse label ‘Melting Pot Music’. Intussen neemt Pierre ook zijn vierde album "Union Match” op, samen met het Tom Van Dyck 4-tet. In 2014 keert hij samen met fluitist Stefan Bracaval terug naar de essentie met het album "Woodworks" : een piano en een fluit, that's it. Het project oogst veel succes, zoals blijkt uit de uitgebreide tournee langs Belgische podia in 2015 en 2016.