Pierre Anckaert & Evi Roelen | Duo

Pierre Anckaert & Evi Roelen | Duo

Jazz- en popzangeres Evi Roelen komt uit een muzikale familie. Tijdens haar tienerjaren staat ze regelmatig op de planken met diverse ensembles waaronder Fine Fleur, het koor dat haar jaarlijkse opwachting maakt bij The Night of the Proms. Beïnvloed door door zangiconen als Ella Fitzgerald, Nina Simone, Nat King Cole en Sarah Vaughan legt ze zich tijdens haar opleiding (Mechelse Conservatorium, masterclasses van Justin Binek, Gloria Cooper en Peter Eldridge) steeds meer toe op jazz- en popmuziek.

Evi staat op het podium aan de zijde van pianist, gitarist en componist Pierre Anckaert. Pierre studeerde piano aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en specialiseerde zich in afro-cubaanse muziek. In 2007 ontving hij de eerste prijs tijdens de Jazz Hoeilaart International Contest en de SABAM Artistic Promotion Prize. Hij nam diverse albums op met het Pierre Anckaert Trio, het Brussels Chamber Orchestra, het Tom Van Dyck 4-tet en de elektronische jazzformatie Monkey Robot. In 2014 bracht hij samen met fluitist Stefan Bracaval het album 'Woodworks' uit.

Evi en Pierre brengen programma’s gaande van jazzy standards met ‘Swinging on a star’ en liederen uit de Grote Oorlog met ‘Troubadours van 14-18’. Samen waren ze het voorbije jaar te horen in Saint-Omer (Frankrijk), Ieper (Flanders Fields), Mechelen (Jazz at Home, Kasteel Tivoli) en Brussel (Feesten van de Zavel). In 2015 reizen ze voor het eerst naar Centraal-Amerika om er enkele concerten te spelen.

Programma's

  • Jazz & Pop

    In dit programma passeren de jazzy standards van weleer de revue. In duo (zang & piano), of begeleid door een meerkoppige band. Het repertoire en de bezetting worden op maat aangepast. Ideaal voor de swingende touch op uw feest, receptie, bedrijfsevent of een andere bijzondere happening.

    Beluister hier enkele fragmenten

  • '14-'18

    Hoop, liefde, pijn en verlangen doordringen een volk in tijden van oorlog. De Eerste Wereldoorlog was een prachtbron van inspiratie voor Evi Roelen (zang) en Pierre Anckaert (piano, gitaar). Zij brengen een verrassend fris programma met nummers van 100 jaar oud. Het programma kan volledig begeleid worden op gitaar, en leent zich daarom ook tot uitvoeringen op alternatieve locaties of in openlucht. 

    Beluister hier enkele fragmenten