Doppio Stile | Duo

Doppio Stile | Duo

“Muziek is een hogere vorm van openbaring dan alle wijsheid en filosofie”

Met dit citaat suggereert Ludwig van Beethoven op welke manier muziek en filosofie onafscheidelijk verbonden zijn. Dit geldt ook voor de projecten van violist Hugh Desmond en pianist Waldo Geuns. Naast klassieke recitals brengen ze een speciale vorm van lecture-recitals waarbij filosofie en muziek hand in hand gaan. Sinds 2012 zijn ze regelmatig samen te horen met het grote kamermuziekrepertoire, als duo of als leden van het pianotrio De Drij Coppen, waarmee ze in december 2013 in Bozar speelden.

Hugh Desmond en Waldo Geuns legden een parallel parcours af waarbij ze hun studies aan het Koninklijk Conservatorium Brussel combineerden met hun buitenmuzikale interesses. Hugh studeerde viool bij Yuzuko Horigome en vervolgens bij Michaël Hentz aan het CNSM te Parijs en vulde dit aan met studies fysica en filosofie aan de KU Leuven. Waldo studeerde piano bij Jan Michiels en vervolmaakte zich bij de Poolse pianist-pedagoog Wieslaw Szlachta. Daarnaast bekwaamde hij zich in muziekschriftuur en kamermuziek, en in musicologie en filosofie aan de KU Leuven.

Programma's

  • Midnight in Paris

    Zoals Woody Allen in zijn film Midnight in Paris zijn nostalgie naar Parijs van de jaren 1920 weergeeft, verkennen Hugh en Waldo in deze voorstelling de connecties tussen de ideeën over de tijd en herinnering van Franse filosoof Henri Bergson en de muziek uit zijn tijd. Aan bod komt Frans-Belgische muziek uit la Belle Époque, met werk van onder andere César Franck, Guillaume Lekeu en Claude Débussy.