De Drij Coppen | Pianotrio

De Drij Coppen | Pianotrio

In 2012 presenteerde het pianotrio De Drij Coppen met cellist Stijn Kuppens, violist Hugh Desmond en pianist Waldo Geuns haar eerste programma te Leuven. Ondanks hun jonge bestaan waren ze al in 2013 te horen in het Bozar te Brussel. In hun coproducties met andere musici brengt het trio muziek die dicht bij de mensen zelf staat, terwijl ze als pianotrio ook graag het grote repertoire voor hun bezetting – waaronder oeuvre van Sergej Rachmaninov en een programma rond de Weense School – voor hun rekening nemen. 

Programma's

  • Musing on the Roaring Ocean

    Musing on the Roaring Ocean is het eerste grote project van De Drij Coppen. Voor deze productie werkt het trio samen met sopraan Noémie Schellens, tot voor kort Stadssopraan van Leuven, en verteller Kobe Baeyens.

    Het project zet Beethovens talrijke arrangementen van Ierse volksliederen voor zang, piano, cello en viool terug in de kijker. Hoewel enorm populair in Beethovens tijd, worden deze liederen over liefde, verlangen, dood en oorlog nog amper uitgevoerd. Met dit bijzondere programma krijgt het publiek een heel andere kant van Beethoven te horen.

    Klik hier voor meer informatie of bekijk hier het promofilmpje